Witam! Zastanawiam sie nad otworzeniem wlasnej dzialalności gosp, ktora mialaby polegac na sprzedazy internetowej sprzetu rtvi agd z zagranicy. W zwiazku z tym moje pytanie jak wyglada import takich towarów?? Ile wynosza oplaty dajmy na to gdy jade autem do Anglii, kupuje tam 10 pralek, 5 lodówek i pare innych sprzetów...ile wyniosą mnie oplaty?
Proponuję pogadać z dobrym doradcą finansowym. Oprócz tego, że powie Ci ile kosztuje i jakie formalności trzeba spełnić przy sprowadzaniu tego sprzętu to dodatkowo pomoże załatwic sprawy związane z otwieraniem tej działalności, etc. Polecam świetnych doradców z Breslau Finance Group- znają się na rzeczy, wielu ludziom już pomogli. Kontakt na breslaufinance.pl
Najlepiej w tych sprawach udać się bezpośrednio do specjalistów. Bo każdy inny uczestnik tego forum nie specjalizujący się w tej branży może z czymś nie być na bieżąco. A jak wiadomo w sprawie podatków bywa to później bolesne. Polecam ku temu Biuro Rachunkowe SARA. Napisać do nich, zwrócić się z prośbą o odpowiedź. Sam czasem do nich piszę gdy mam jakiś problem. Często pomogą nawet jeśli nie jesteś ich klientem.
Polecam, naprawdę rzetelni ludzie
ps: a nawet mam maila do nich pod ręką biuro@sara.waw.pl , najlepiej pisać na niego. Najszybsze prawdopodobieństwo na odpowiedź
Polecam nabycie specjalistycznej literatury typu ekspert księgowy , która to w zwięzły i prosty sposób opisuje takie dziedziny jak np. Podatki dla eksporterów i importerów. Dzięki niej i uważnemu czytaniu bedziesz na bieżąco
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.