Stosując kasę fiskalną z kopią elektroniczne ułatwiasz życie urzędnikom skarbowym. Czy on też ułatwi życie Tobie? Więc po co to robisz?
To pytania jednak kluczowe, bo posiadając kasę z tak szumnie reklamowaną kopią elektroniczną raportów możesz pomóc urzędnikowi bardzo szybko.
Skopiowanie przed niego Wszystkich danych z Katy zajmie mu chwilę, a drugą chwilę sprawdzenie wszystkiego co poprawne i to co mniej....
I to od początku używania kasy, tym razem forma klasyczna, papierowa daje więcej komfortu..... Na przetrzymywanych rolkach, według prawa 3 lata, już po krótszym okresie czasu zanika część treści, a normalne ich sprawdzenie stanowi mozolną i raczej nudną pracę dla urzędnika.
Kopią elektroniczną uszczęśliwisz go, tylko czy aby na pewno tego chcesz?
Edytowane przez Inga dnia 08-04-2011 22:07
Dlaczego wszędzie pojawiają się tematy tych kas. W tym wątku jednak szczególnie mnie zastanawia hurra... optymistyczne podejście do Urzędu Skarbowego. Nie wiem, ale ja sądzę, że US raczej Polacy ot tak nie polubią potrzeba lat i dużego wysiłku ze strony pań w okienku, żeby to się zmieniło.
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.