|
jak znaleźć inwestora?
|
| supreme |
Dodany dnia 20-10-2011 12:51
|
Użytkownik
Data rejestracji: 05.10.11
|
Opracowałem pomysł na biznes. Byłby to mój pierwszy biznes, a co się z tym wiąże, nie mam zbyt dużego kapitału, żeby myśleć o otwarciu własnej firmy. Nie mam zdolności kredytowej na tak poważną dla mnie kwotę. Anioł biznesu to chyba dobry pomysł, co o tym sądzicie? Myślicie, że warto ogłosić się na portalu łączącym pomysłodawców z inwestorami, np. sylmutana.org? Skorzystał ktoś kiedyś z takich portali? |
| |
|
|
| Reklama |
Dodany dnia 21-05-2012 11:26
|
Reklama
Data rejestracji: Zawsze
|
|
| IP: localhost |
|
|
| wioleta m |
Dodany dnia 22-10-2011 18:28
|
Użytkownik
Data rejestracji: 22.10.11
|
Myślę, że inwestor to dobry pomysł w takiej sytuacji. Nic nie stracisz jeśli umieścisz tam ogłoszenie, odradzałabym jednak umieszczanie ich na forach, bo tam nie znajdziesz poważnego inwestora. Pamiętaj o dobrym biznes planie, to jest podstawa ubiegania się o pomoc inwestora. |
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 05-11-2011 18:53
|
Użytkownik
|
A mam takie pytanie. W jaki sposób dogadywać się z inwestorem? Czy on w zamian za pieniądze włożone w mój biznes powinien dostać swoje udziały na nieokreślony termin czy starać się w jakimś czasie spłacić go/ uwolnić się od niego? Chodzi mi o to, żebym miał kiedyś możliwość wykupienia jego udziału. |
| |
|
|
| wioleta m |
Dodany dnia 16-11-2011 14:14
|
Użytkownik
Data rejestracji: 22.10.11
|
Negocjacje to sprawa indywidualna. Zależy to już tylko od ciebie co zaproponujesz inwestorowi w zamian za kapitał czy to będą stałe udziały w firmie czy też spłata w danym okresie czasu. Ciężko powiedzieć czy jeśli zaoferujesz aniołowi biznesu udziały to czy będzie chciał je później sprzedać. |
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 17-11-2011 19:36
|
Użytkownik
|
Nie jest to łatwa kwestia. Ciekawa jest też sytuacja, w której biznes okazuje się niewypałem. Inwestor włożył w to pieniądze licząc na zysk. Czy pomysłodawca zobowiązuje się w jakiś sposób, że jego pomysł wypali? |
| |
|
|
| Informator |
Dodany dnia 18-11-2011 10:29
|
Użytkownik
Data rejestracji: 18.11.11
|
Inwestycja to ryzyko, a każdy "anioł biznesu" przed wejściem w inwestycję na pewno policzy czy opłaca mu się ryzykować... Wydaje mi się też, że tylko maksymalnie jakieś 4/5 na 10 inwestycji im się zwraca w takim stopniu jak zakładali.
Zapraszamy na II Kongres Wealth Management
"Jak skutecznie pomnażać i zarządzać majątkiem", |
| |
|
|
| kesta4 |
Dodany dnia 18-11-2011 12:13
|
Użytkownik
Data rejestracji: 10.10.11
|
Informator napisał/a:
Inwestycja to ryzyko, a każdy "anioł biznesu" przed wejściem w inwestycję na pewno policzy czy opłaca mu się ryzykować...
zgadzam się, że inwestor sprawdzi czy wejście w dany biznes będzie opłacalne czy też nie, a przedsiębiorca w trakcie rozmów będzie musiał przedstawić wszelkie analizy, dzięki którym zachęci do zainwestowania w dany biznes. Ryzyko jest zawsze, akurat tego nie da się w żaden sposób ominąć. |
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 19-11-2011 20:26
|
Użytkownik
|
No tak. Inwestor nie jest tylko przygłupim człowiekiem, który ma kasę i chce je w coś ulokować. Zwykle inwestorzy to osoby, które mają styczność z biznesem i oprócz tego, że będą udziałowcem naszej działalności, to będą też wspólnikiem, który da coś z siebie w firmę. W końcu jemu, tak samo jak nam, będzie zależało na tym, żeby firma przynosiła jak największe zyski. Od takiego człowieka można zdobyć wiele doświadczenia, takie odnoszę wrażenie. |
| |
|
|
| makawero |
Dodany dnia 22-11-2011 18:23
|
Użytkownik
Data rejestracji: 08.08.11
|
supreme napisał/a:
Inwestor nie jest tylko przygłupim człowiekiem, który ma kasę i chce je w coś ulokować. Zwykle inwestorzy to osoby, które mają styczność z biznesem i oprócz tego, że będą udziałowcem naszej działalności, to będą też wspólnikiem, który da coś z siebie w firmę. W końcu jemu, tak samo jak nam, będzie zależało na tym, żeby firma przynosiła jak największe zyski. Od takiego człowieka można zdobyć wiele doświadczenia, takie odnoszę wrażenie.
Zgadzam się, inwestor prócz kapitału do danej firmy wnosi również doświadczenie. Więc np. młody przedsiębiorca od anioła biznesu może wiele się nauczyć. Uważam, że taka współpraca może przynieść wiele korzyści. |
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 22-11-2011 23:56
|
Użytkownik
|
Każda forma działania wpływa pozytywnie na doświadczenia. Uczymy się. Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować swoje plany biznesowe. Wolałbym, żebym miał możliwość doświadczyć i nauczyć się na podstawie swojej działalności, jak osiągnąć sukces niż jak uniknąć kolejnej porażki biznesowej. 
|
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 28-12-2011 11:16
|
Użytkownik
|
A powiedzcie mi co powinno być w ogłoszeniu, żeby przyciągnęło uwagę odpowiednich osób? |
| |
|
|
| kesta4 |
Dodany dnia 28-12-2011 12:22
|
Użytkownik
Data rejestracji: 10.10.11
|
Tak naprawdę, to przede wszystkim branżę, której dany pomysł dotyczy, czy jest to coś innowacyjnego bo to może zainteresować, jakie masz wymagania co do inwestora i czego oczekujesz. |
| |
|
|
| supreme |
Dodany dnia 28-12-2011 19:44
|
Użytkownik
|
Wiem, że to tak naprawdę zależy od rodzaju działalności, więc w niektórych przypadkach można wyjawić więcej informacji, a w innych mniej. Ale samą branżą obawiam się, że może to nie wystarczyć. Wie ktoś może jakimi kryteriami kierują się inwestorzy przy wyborze pomysłu do sfinansowania? |
| |
|
|
| makawero |
Dodany dnia 28-12-2011 20:19
|
Użytkownik
Data rejestracji: 08.08.11
|
Na to niestety chyba może odpowiedzieć Ci jedynie inwestor, chociaż to też może być prywatne czym dana osoba się kieruje podczas podejmowania tak ważnych decyzji również dla anioła biznesu. |
| |
|
|
| rendezvous |
Dodany dnia 10-01-2012 12:37
|
Użytkownik
Data rejestracji: 10.01.12
|
Zależy, z czym przychodzisz i czy jest to innowacyjne w jakiś sposób, może mu pomóc również na tym wyjść na plus (np. zwiększenie ilości klientów). Dobrym przykładem jest tutaj Małopolski Park Technologii Informacyjnych - pomijając fakt, że dostajesz dofinansowanie z UE, to dodatkowo możesz starać się o wsparcie potencjalnego inwestora spośród firm, które tam rezydują. |
| |
|
|
| grzmodpl |
Dodany dnia 10-01-2012 14:21
|
Użytkownik
Data rejestracji: 10.01.12
|
Zapraszam na Portal Handlowy,którego jestem Partnerem biznesowym i gdzie oprócz typowych możliwości handlowych można szukać poważnego inwestora lub samemu nim być oraz korzystnie inwestować.I co najważniejsze,rejestracja i obsługa jest bez opłat.
Obszar działania i nawiązywania kontaktów jest nieograniczony.
Szczegóły w mailu zwrotnym lub kontakt przez:http://usta-wsie-....firmy.net
Edytowane przez grzmodpl dnia 10-01-2012 14:23
Prowadzę stronę internetową pt.Klub Pozytywnych Korzyści i chętnie nawiąże współpracę z tymi,którzy mają ciekawe tematy do przekazania lub chcą nawiązać pozytywne kontakty. |
| |
|
|
| Opifex |
Dodany dnia 02-03-2012 23:16
|
Użytkownik
Data rejestracji: 02.03.12
|
Fajnym sposobem pozyskania inwestorów i kontrahentów jest korzystanie z platform internetowych. Jest tego trochę na rynku, jednak większość z nich jest mało przejrzysta, ja korzystam z http://www.e-b2b.org |
| |
|