Od jakiegoś czasu prowadzę wypożyczalnię skuterów. Ostatnio miałam taką sytuację, że klient wypożyczył sprzęt, zostawił dokumenty - wszystko wg umowy, ale niestety sprzęt już do mnie nie wrócił, a spisane dane okazały się fałszywe (mimo, że spisywałam je z dowodu!). Policja już działa, ale niestety trwa do dosyć długo i są nikłe szanse na odzyskanie sprzętu. Zastanawiam się, jak ochronić się w przyszłości przed tego typu zdarzeniami? Może zakup jakiegoś urządzenia co lokalizacji obiektów? Nie chcę wydawać fortuny na profesjonalne systemy monitoringu. Chciałabym, żeby takie urządzenie było w miarę proste w obsłudze i żebym nie musiała ponosić dodatkowych kosztów abonamentu czy też dostępu. Gdzieś wyczytałam o takim urządzeniu: http://alfatronik.com.pl/?pages=lok2_wiecej . Korzystał ktoś z niego?
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.