Witam!
W ostatnich czasach krążą plotki o tym, że żyjemy w biedzie.
Większość znajomych ma dochody mniejsze niż 4000 zł, a gdybyście usłyszeli ode mnie, że możecie zarobić nawet 10 000 zł miesięcznie (100 000 rocznie z opłatami)
? Niemożliwe? Właśnie też tak myślę, dlatego proszę was:
Czy możliwy jest zarobek rzędu 10 000 zł poświęcając dziennie 3 godziny?
Według mnie tak- w jaki sposób?
Poprzez firmę dowożącą dania(obiady) do głodnych pracowników firm.
Załóżmy, że jeden pełny obiad(zupa+drugie) kosztuje u nas 15,00 zł.
Koszty przygotowania, to 7,50. Dziennie 30 osób na zasadzie abonamentu chce swój obiad pomiędzy 15 a 16.
Firma działałaby na terenie jednego miasta, i w warunkach idealnych dowiezienie jednego obiadu trwałoby 15 minut. Samochód byłby duży, tak aby zabrać wszystkie obiady na raz i je porozwozić. Zamknięte byłyby w opak. styropianowe.
Dowóz kosztowałby 40 zł miesięcznie . Co myślicie? 30X 7,5= 225 zł dziennie!
225 zł dziennieX 22 dni= 4950 na czysto. Sam bym gotował i rozwoził.
Gdyby zmniejszyć koszt przygotowania do minimum (5) to zarobek wzrósłby o 2,5 zł. Co myślicie? Czy to ma szansę przy obecnych pizzeriach(pizza za 30zł) i barach(obiad dwudaniowy w wersji bardziej luksusowej za 30 zł) .
Są też tanie bary, gdzie 250 ml zupy kosztuje 1,50 i jest to dobra W SMAKU zupa.
Dla przykładu z tego baru 5 klusek każda 8 cm śr. za 3,00+ sos.
W abonamencie mają taniej. Stawiają na ilość, a nie na cenę.
I udało im się- aby kupić coś o którejkolwiek godzinie trzeba czekać min. 5 minut w kolejce(10-15 osób.) Oni to mieli pomysł. Bar ma 30 miejsc siedzących w tym 10 hokerów. Usutuowany daleko od centrum. Ale wracając do cateringu- czy to ma sens?
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.