Żródło danych firm Promocja Twojej Firmy
Nawigacja
Pomysł na biznes
Zakładanie firmy
Klasyfikacja PKD
Formy opodatkowania
Dotacje z Unii Europejskiej (UE)
Dotacja z urzędu pracy
Biznes Plan
Download
Forum
Reklama
Kontakt
Szukaj
Partnerzy
Wyszukiwarka PKD
Aktualnie online
Gości online: 7

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 781
Najnowszy użytkownik: slawekj300
Linki
Drukarki przemysłowe
Pytania
Bielizna erotyczna
rozmówki angielskie
projektowanie stron Poznań
ogrody zimowe
Ostatnio czytane
Pizzeria
Sklep zoologiczny
Brukarstwo
Wypożyczalnia skuterów wodnych
Ocieplanie budynków
Sklep wędkarski
Sklep obuwniczy
Gospodarstwo agroturystyczne
Copywriting
Franczyza Lody Bonano
Odśnieżanie dachów
Sklep z artykułami gospodarstwa domowego (AGD)
Serwis telefonów komórkowych
Spawanie metodą TIG
Salon fryzjerski
PKD
Informację o numerze PKD dla działalności gospodacrczej znajdą Państwo na podstronie: Klasyfikacja PKD
Meta Tagi
biznesplan zakładanie firmy dotacje z urzędu dotacje z UE pomysły na biznes własna firma przedsiębiorczość forma opodatkowania zysk
Zobacz temat

Pomysł na własny, nie drogi biznes! Pewna branża!
pawusz0011
Dodany dnia 30-01-2012 19:27
Użytkownik

Data rejestracji: 30.01.12

Witam. Mam na sprzedaż ciekawy, niecodzienny i LEGALNY pomysł na własny biznes.
Jeśli szukasz ciekawego, pewnego i taniego (suma jaką trzeba włożyć w interes) biznesu, to świetnie trafiłeś. Nie jest to zwykły pomysł na biznes, który wymyśliłem na siłę z nudów. Wziął się on z tego, że coraz więcej jest ludzi, szczególnie w sieci, którzy tego szukają i potrzebują. Zapotrzebowanie na tego typu rzeczy nie zaniknie nigdy, co więcej może być tylko większe. Ale może od początku...
Mam pewne doświadczenie w branży, której dotyczy mój biznes plan i wiem, że jest on w stanie wypalić i przynieść nie małe zyski. Zapytacie czemu sam w to nie zainwestuje skoro to niby takie dobre? Główny powód to brak gotówki. Jestem osobą obecnie pracującą fizycznie za najniższe wynagrodzenie, a pomysł wziął się z mojej ponoć wybujałej fantazji : )
Gdy jeszcze nie miałem pracy, siedziałem w domu i przyszedł mi do głowy ten pomysł, zacząłem analizować, czytać, szukać, pisać...
Nie jest to profesjonalny biznes plan. Jest to 15 kartek z bloku z moimi wyliczeniami, analizami, opisami itd. Wszystko dokładnie opisane, szacunkowe zarobki za każdy miesiąc, inwestowanie wolnych środków w późniejszym czasie itp. Próbowałem to zrealizować, szukałem sponsorów ale z marnym skutkiem. Potem poszedłem do pracy a moje wypociny trafiły na półkę gdzie do dziś leżą. Interes kręci się w sieci. Strona internetowa + dobra reklama i to wszystko co z grubsza trzeba zrobić! Wracając do mojego projektu, jest on bardzo dokładny. Zawiera opisy w co oraz ile trzeba zainwestować na początku, rozpisałem dokładnie różne warianty, które mogą się trafić, szacunkowo ale dokładnie rozpisałem kilka pierwszych miesięcy działalności. Przyjąłem różne założenia, taktykę. Mój projekt kładzie duży nacisk na reklamę, gdyż jest to najważniejsze. Dobra reklama gwarantuje sukces. Na osobnej kartce rozpisałem także założenia co do zminimalizowania kosztów inwestycji. Zrobiłem rozpoznanie w sieci, które także oczywiście przełożyłem na papier. Działalność ta, choć internetowa będzie zatrudniać ludzi! Jednym słowem wszystko dokładnie mam rozplanowane co do najmniejszych szczegółów, łącznie z prezentacją, nazwą firmy, godzinami otwarcia, pensjami dla pracowników itd. itp.

Koszt jaki trzeba zainwestować: 60 000 zł
Koszt jaki trzeba zainwestować (przyjmując ewentualną taktykę zminimalizowania kosztów): 45 000 zł

Średni zysk netto (po odliczeniu miesięcznych opłat), w każdym miesiącu pierwszego roku na poziomie 30 000 – 50 000 zł netto / miesięcznie.

Po roku czasu, miesięczne zyski netto raczej nie spadające poniżej 40 000 zł netto / miesięcznie.

Bilans (mój szacunkowy):

1 miesiąc: minus 550 zł
2 miesiąc: ok. 14 000 zł minus 550zł (zadłużenie z 1 miesiąca) minus 5 000 zł (część spłaty zainwestowanych środków początkowych. 5 000 zł co miesiąc, tyle przyjąłem w swych analizach) minus nasza pensja oraz jakieś nie przewidziane wydatki
= jakieś 4 000 zł zostają na firmowym koncie w 2 miesiącu działalności. Na początku trzeciego miesiąca 50 % tej sumy, czyli 2 000 zł zostanie przeznaczone na kolejną reklamę.
3 miesiąc: ok. 9 000 zł, tyle trafi na firmowe konto po odliczeniu wszystkiego.
4 miesiąc: ok. 25 000 zł trafi na firmowe konto po odliczeniu wszystkich opłat itd.

I tak dalej...

Czemu mój pomysł ma szansę się udać?

- Rynek , na który zawsze będzie zapotrzebowanie (popyt)
- Możliwość rozwoju firmy, oraz dobre zarobki
- Stosunkowo nie wielki, początkowy wkład inwestycji
- Ciekawy i oryginalny pomysł
- Proste i jasne zasady funkcjonowania firmy

Wyjaśniłem w skrócie co i jak więcej nie powiem : )

A teraz konkretnie... co ja właściwie chce sprzedać:

- pomysł na biznes przeniesiony na 15 kartek z bloku
- napisany na komputerze dokładny opis biznesu od podstaw. Na czym on polega itd. ( bez żadnych analiz, sam opis biznesu, analizy i obliczenia są napisane na kartkach z bloku )
- moja pomoc, wskazówki, porady ( znam się na tej branży i wiem na co dokładnie jest zapotrzebowanie oraz wiem jak dojść do ludzi, którzy tego szukają )

Moja pomoc nie ograniczałaby się tylko do napisania paru słów , ale pomógłbym w reklamie lub w czymkolwiek. Zależy mi bardzo by mój projekt został zrealizowany...

Masz jakieś pytania lub jesteś zainteresowany/a? Napisz!

Pawusz0011@gmail.com

Pozdrawiam : )

Przeskocz do forum:
Ostatnio poruszane tematy
  Temat Obejrzeń Odpowiedzi Ostatni post
Książki, ebooki - ciekawe publikacje.
Ogłoszenia
66 0 prodfinans
14-05-2012 22:01
Pożyczki pozabankowe bez BIK.
Ogłoszenia
27 0 prodfinans
14-05-2012 21:59
ZURKER - zostań udziałowcem - czerp zyski z akcji
Pomysły na biznes
90 0 Inmaculada
04-05-2012 20:24
Przełom w zarabianiu przez Internet !
O wszystkim
433 0 busines
03-05-2012 14:55
Poszukuje inwestora - Siec Pogotowia komputerowego
Ogłoszenia
77 0 nowikens
03-05-2012 08:20
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się