Cześć, jako że nie chciało mi się szukać po forum, zakładam temat i liczę na kompetentne odpowiedzi. Oto kilka moich pytań:
- Zakładając sklep z odzieżą jakie ponosze opłaty oprócz czynszu za lokal i opłat za towar?Chodzi mi o konkrety - jesli ubezpieczenia to jakie i ile? Jeśli jakieś zezwolenia to też jakie i na co.
- Kolejne pytanie: Jesli chce sprzedawać ubrania które importowałbym z krajów EU to co muszę mieć żeby potem się rozliczać? Fakturę VAT? Paragony?
- Czy importując ubrania jakiejś firmy (nie piszę tu teraz o Puma, Nike etc tylko mniej znanych producentach) ,która w PL nie jest w ogóle znana musze mieć jakieś pozwolenia, licencje lub jakieś inne dziwne rzeczy na sprzedaż ich produktów? Czy poprostu jadę sobie do hurtowni przykładowo w Italii, biorę ile dam radę przewieźć i sprzedaje to sobie w swoim sklepie za ile mi się podoba?
Proszę o konkrety, a nie odpowiedzi typu "Słyszałem że..."
Z góry dzięki i pozdrawiam
Tak naprawdę nie mam gdzieś waszych opinii....
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.